Algemene informatie

The Counters is opgericht op 1 mei 1971.

Vanuit het toenmalig cafe Kok op de Guisweg in Zaandijk kwamen spelers na afloop van trainingen van hun veldclub bij elkaar om daar nog even een “afzakkertje” te nemen. Wel bekend voor alle voetballers. Op één van die avonden ontsprong het idee om een zaalvoetbalclub te beginnen. Jan Valk werd de eerste voorzitter en de naam The Counters was geboren.

In de eerste jaren werd er nog gespeeld in de Gordijnhal in Krommenie tegen gerenomeerde tegenstanders (o.a. Heijne Boys, Nusa Ina, 't Bloemensteegje), zaalvoetbalclubs die zich ook hadden aangesloten bij een toen nog nieuwe voetbalsport.
Toen de Sprong in Koog a.d.Zaan gebouwd werd was The Counters er als eerste bij om daar hun thuishaven te vinden. Immers The Counters heeft altijd bestaan door een (wat toendertijd op het veld onmogelijk was) combinatie van Zaandijk en KFC spelers.
Door de jaren heen heeft The Counters zich ontwikkeld tot een echte Zaanse vereniging. Niet alleen Zaandijkers, KFC èrs, maar ook met leden van vele andere veldvoetbalclubs vanuit voornamelijk de Zaanstreek, zoals VVZ, PSCK (Hercules), Zaanlandia, Zilvermeeuwen, PSZ, ZCFC, Blauw Wit,Westzaan, SVA en Assendelft

De kracht van The Counters is namelijk het verbinden van vele veldclubs bij elkaar in een echte Zaanse Zaalvoetbalclub waar vele leden spelen die op het veld elkaars concurrenten zijn. Juist dit weerzien in de zaal maakt The Counters tot een unieke vereniging.

Het eerste herenteam van The Counters komt in het seizoen 2019-2020 uit in de 2e klas van de KNVB.  
Her eerste damesteam van The Counters speelt al jaren in de Hoofdklasse van de KNVB. Het eerste dames team heeft zelfs in de Ere-Divisie gespeeld. Op dit moment heeft onze vereniging 8 damesteams en heeft daarmee de grootste damesafdelng van de Zaanstreek.
Ook de jongens van O19/1 zullen komend seizoen uitkomen in de 1e klasse van de KNVB. 


Met een totaal van 22 (heren, dames en jeugd) teams is The Counters de grootste zaalvoetbalclub van de Zaanstreek.

The Counters heeft de volgende doelstellingen:
Een prestatieve vereniging te zijn, die ook open blijft staan voor vele liefhebbers.
Sfeer bij de onderlinge Counters teams waarborgen en investeren in de toekomst door ons bezig te houden met veel jeugd.


Lid worden?
We stellen geen limieten aan het aantal teams, dus niet alleen nu maar ook de aankomende seizoenen is iedereen welkom bij The Counters. Heb je interrese om lid te worden van The Counters neem dan contact met ons op of mail ons (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ereleden
Rob Krokke, sinds 1 mei 1996
Ron Neve, sinds 1 mei 1996
Cees Poppelier, sinds 1 mei 1996
Co Vredenburg, sinds 1 mei 1996
Erwin Moerbeek, sinds 5 oktober 2005
Ronald Draijer, sinds 22 oktober 2005

Algemene gegevens
The Counters
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie bestuur.

Topsporthal De KoogBankgegevens
ABN AMRO Bank
t.n.v. The Counters NL05ABNA0471677132

20221003 sponsorbalk